"The coffee series" och inbjudan till byteshandel.

För ett tag sen hade jag ett av mina ryck där jag istället för att ta itu med en jobbig känsla, landa i mig själv och min ångest bestämde mig för att rensa ett köksskåp. Jag är en trogen användare av metoden : Jobba tills du stupar för att det för stunden känns bra men såklart inte är en långsiktig lösning. Ofta landar man (Okej....jag.) i en hysterisk hög på golvet då jag helt plötsligt börjar känna allt jag tryckt undan på en och samma gång.

För att återanvända ett begrepp : en jävla käftsmäll av känslor.

Men i denna rensning hittade jag en relativt stor mängd snabbkaffe med ett bäst före-datum som skulle ge den även den tryggaste människan åldersnoja. Fick då en flashback från när jag var liten och vi färgade papper med olika livsmedel på dagis. (Får man säga dagis ?) Sagt och gjort så färgade lite av mina ritpapper med snabbkaffet. Älskade resultatet och började sen rita på dessa papper. Lite mer minimalistiska motiv gjorde med bara endast svart bläck. Man som jag numera kallar "The coffee series"


The coffee series innehåller teckningar som antingen är ritade på kaffefärgat papper eller med kaffe och något ytterligare medium. Är inte klar med denna idé men vill gärna dela med mig av det som jag färdigställt hittills. Teckningarna är i storlekarna A5 till A4 ish. Då jag delar och färgar pappret blir det inte riktigt standard mått. Försöker återbruka så mycket som möjligt och försöker bidra men det jag kan för naturen, djuren och människan. Och något som jag jobbar mycket med som är så svårt enligt mig är att bara konsumera mindre och smartare. Så med det sagt vill jag bjuda in till byteshandel! Att dela sådant man skapat är läskigt och superhärligt. Så om någon känner att de kan tänka sig vilja ha en skapelse ur "The coffee series" hemma hos sig skulle jag som sagt vilja föreslå en byteshandel.


Byteshandeln behöver inte och ska inte vara exklusivt för kreativa ting utan vad som. Jag tror starkt på att alla människor har saker att dela med sig av. Och jag tror även att vi är många där ute som måste öva på att värdesätta det man kan dela med sig av. Och med byteshandel öppnar vi upp för att lära oss mer om varandra och vad vi gillar. Kanske man får upp ögonen för något man aldrig annars hade ramlat över.


Förslag på saker att byta/ dela med sig av :


- Något kreativt såklart. ( Allt från virkade nyckelringar till konst. )

- Bakverk

- Din egen kick-ass kryddblandning ?

- Ett famlijerecept

- Ett fantastiskt life-hack

- En låda av ditt favorit te som alla borde smaka.

- En coronavänlig fika i skogen.

- Uppskattning och uppmärksamhet.

- Ditt hemmagjorda nötsmör som är toooo die for.

- En tjänst

- En upplevelse

- En fin text/poesi

- En matlåda med din bästa "matlådemat"


Listan kan göras lång! Det viktiga i detta dock är att du tänkt igenom och själv kommit fram till vad du vill byta med. En liten övning i självuppskattning helt enkelt.


Vad kan just DU dela med dig av ?

Här kommer alla fall det som finns i "The coffee series" so far :"Vildfång" (A4 ish)/bortbytt"Pandemiblues" (A5 ish)/bortbytt
"Liljan" (A5 ish)


"Blomsterfokus" (A4 ish)"Fågelbo" (A4 ish)


Hör av er på det sätt som passar er bäst ( messenger, instagram, mail, röksignaler osv ) om ni vill vara med och leka byteshandel helt enkelt.


Nu ska jag runda av dagen och välkomna kvällen. Börjar med mellis, älskar ordet och innebörden. Mellismat for life! Sen ska jag och yogamattan trotsa stormen och ta oss ner till Yogahuset var delta i ett pass ashtanga yoga.


Tacksam men osugen på att gå ut i stormen. ♥