Popcorn, mensvärk och nyfunnen spiritualitet.


Vilken vecka! Jag har lärt mig så mycket om mig själv. Känner mig totalt tömd men samtidigt lite upprymd. Gått runt i mjukisar med en värmekudde runt magen hela dagen. Stylar det med en hårt knuten sjal runt huvudet för att dämpa spänningshuvudvärken som smyger fram när jag är en gnutta överansträngd. (Se överdriven och dramatisk bild nedan ) Men vad gör det när man trots allt är ganska nöjd med sin tillvaro och hur jag har hanterat denna turbulenta vecka. Kommer komma ihåg denna vecka för evigt. Nedanstående topp 5 får sammanfatta åt mig.Topp fem lärdomar denna vecka:

  1. Man reagerar inte på besked om ADHD-diagnos som tänkt och planerat. Och ja, jag kan ha "planerat" det. ( föreställ er mig som himlar med ögonen.)

  2. Mensvärk gör ont. No shit, Sherlock. Men efter en period av att ha plågat min stackars kropp till ett stadie där "normal" menstruation inte var ett faktum fick jag även denna vecka fira återkomsten av denna. Med stora yviga gester visade jag min sambo i vilket område av kroppen livmodern sitter och hojtade glatt att den fungerar.

  3. Kanske inte en ny lärdom men fan så mycket fantastiska människor jag har i mitt liv. Vissa har funnits här länge som en mysig gammal kofta som man aldrig kommer slänga och tar på sig när man vill känna sig extra trygg. Andra som likt en låt man älskar efter första lyssningen tagit en tydlig plats i ens liv och känns så självklara. Jag vill omfamna er en och en och berätta för er hur fantastiska ni är. Hur ert tålamod med mig gör att jag vågar vara sårbar. Hur ni fyller upp mig och min tillvaro med vackra tankar och ord.

  4. Jag älskar yoga. Dåtids-Maria hade skrattat åt nutids-Maria men jag har blivit frälst. Har inte vågat uttala mig kring detta men nu efter att ha vigt onsdagskvällarna åt onlinekurs fem veckor på raken samt startat varje morgon i februari men att köra ett lättare morgonflow för att väcka kroppen och sinnet i lugn och ro kan jag ärligt säga att jag älskar det. Det tog tid för mig att hitta mig själv i detta sammanhang men nu när alla bitar fallit på plats så känns det så självklart. Inbillar mig att det lättar min hyperaktivitet och samlar min spretiga hjärna. Men främst ger det mig ett space att öva på att älska mig själv, tolerera mig själv och bara lyssna inåt. Åh jag vet det låter flummigt och jag undrar också ibland vart hetstoken Maria som drack för mycket kaffe och bara körde på tagit vägen. Men det får vara hur flummigt som helst. NI får skratta åt det, skaka på huvudet eller tvivla på min mentala hälsa hur mycket ni vill. Men jag tänker inte förneka mig själv glädjen av något som ger mig så mycket gott och läker mina djupa sår bara för jag är rädd. För jag är fortfarande rädd. Rädd för att tappa ansiktet, blir ratad eller inte accepterad för den person jag utvecklas till. Skillnaden nu är att jag övar aktivt på att inte låta rädslan begränsa mina handlingar.

  5. Popcorn doppade i choklad med flingsalt är svingott och ingredienser till detta måste alltid finnas hemma.Jag skrev topp 5 lärdomar men om jag får och det får jag för det är min blogg vill jag slänga in en bubblare.


Bubblare: Det är skitläskigt att börja blogga. Läskigare än jag föreställt mig. Utlämnande men samtidigt befriande. Även om det bara är en handfull läsare.


Hoppas ni alla haft en vecka fylld med känslor, vardagslunk och skratt. Nu somnar vi på soffan och laddar för vecka 8.


Tacksam och en gnutta överansträngd ♥